Zoek...
Magnum – The Serpent Rings

Magnum – The Serpent Rings

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-15 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Magnum – The Serpent Rings

Het is de Engelse melodic rock act Magnum die het jaar bijna ritueel start met een album. De voorgangers waren al even mooi en dit jaar komt de band met een prima album. De verrassing is er hier en daar af maar eerlijk is eerlijk, het is wel rete goed gedaan!

Met The Serpent Rings weet de band hun 21ste album uit te brengen. Tony Clarkin en Bob Catley zijn het hart van de band. Inmiddels is Al Barrow na 20 jaar vertrokken en weet Pink Cream bassist Dennis Ward het stokje over te nemen. Het is geen onbekende voor de band. In 2008 speelde hij het album van Bob Catley in.


Het album Lost on the Road of Eternity begon ijzersterk met ‘Peaches and Cream’ en wist men deze kracht tot het einde vast te houden. Met een opvolger weet je dat ze hetzelfde voor ogen hebben, maar het is altijd even wat minder. ‘Where Are You Eden’ mag dan iets minder krachtig beginnen het blijft een goede opener en met ‘Madman of Messiah’ weet de band wel een rock juweeltje te leveren. De harmonische vocalen, de compositie en het verhaal maakt dat het nummer klopt. Daar ligt ook de kracht van Magnum. Het titelstuk, ‘The Great Unknown’ of ‘Crimson on the White Sand’ zijn allemaal mooie verhalen vol fantasie.

Magnum is te zien in Nederland op 5 april in De Pul te Uden

 

Rock

Deel via social media: