Zoek...
Mai Khoi – Dissent

Mai Khoi – Dissent

Label: Grappa/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-10 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

Mai Khoi – Dissent

Het is de Vietnamese zangeres Mai Khoi die won op een liedjesfestival in haar land. Haar enthousiasme bracht haar tot het scheren van haar haar, wat de gereserveerde Vietnamese burger in het verkeerde keel schoot. Of was het de regering die dit uitte.

Hoe dan ook Mai Khoi weet met haar album Dissent weer te zorgen voor veel opschudding. Het album is opgenomen tijdens de geheime shows in 2016 en 2017. De dappere muzikanten ondersteunen de storytelling jazz van Mai Khoi. De storytelling met verhalen over de mensenrechten en meningsuiting in Vietnam bracht haar over de hele wereld, tot de president van Amerika aan toe. Nee, toen was er nog geen Trump, maar Obama wist haar met open armen te ontvangen.

Inmiddels heeft Khoi de wereld afgereisd. Uiteindelijk weet ze haar verhaal te vertellen en bij het besluit om weer naar huis te gaan, is dit album in de wereldwijde release  gegaan. Zelf is ze staande gehouden wanneer ze haar thuisland weer wilde bezoeken. Ze heeft een optredenverbod gekregen en wellicht een reisverbod. Maar wanneer de wereld haar wil zien spelen en men vraagt hierom, zal het verbod wellicht opgeheven worden. Maar je weet het nooit in dit soort landen.

Een bijzondere plaat. Met dit verhaal zeker, al is mijn Vietnamees niet meer wat het is geweest.

Jazz

Deel via social media: