Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-12 07:00:00 • 10 min lezen

Mala Vita - So Far So Good

Mala Vita – So Far So Good Label: Incrowd Eindoordeel: 8

De Nederlandse band uit Delft bestaat al enige jaren. Wanneer Michael Franci en co in 2005 de smaak te pakken heeft, rollend de albums met regelmaat van de band. Inmiddels het laatste album “En Exilio” bijna 7 jaar oud. Nu is er een vervolg van de indie rock, ska en Balkanpop met Urban Dance Squad drummer Michel Schoots.

“Viva Comandante” is een heerlijk stevig popnummer vol gitaren en stevige meer brul refrein. De global roots van de band klinkt weer in hun muziek. De accordeon in “Il Tramonto” en “El Camino” brengt de Balkan folkpop in de songs. Naast de Spaanse titels is het zeker geen Spaanstalige latin band. Toch weet men op een frisse manier de invloeden die men meekreeg te mengen in de westerse pop. Zelfs het “Bugsy Malone” doet enigszins denken aan de popsongs van de Golden Earring. Maar het gaat vooral richting de zomerse poprock. Met “Repite” weet men de energie a la Manu Chau te bereiken en het “Heartbreak Island” is het meeslepend rustpuntje op dit album.

Het feestgehalte van de band heeft nu een serieuze kant gekregen. Al blijft het live nog steeds een feestband. Springnummers “Top of the World” en “Ubriacatevi” zullen live zeker niet ontbreken. Dus laat de zomer maar komen. Mala Vita is de komende tijd te zien 20 februari Paard van Troje te Den Haag 27 februari Melkweg te Amsterdam 10 maart Luxor te Arnhem 11 maart Metropool te Hengelo 17 maart De Helling te Utrecht 18 maart Vera te Groningen 19 maart Volt te Sittard

Deel via social media: