Zoek...
Mammut - Kinder Versions

Mammut - Kinder Versions

Label: Bella Union- Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-13 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
7,5

Mammut - Kinder Versions

De IJslandse band Mammut weet de kracht van de natuur weer te verenigen en ditmaal op plaat te zetten. De vulkanische popsound met onnavolgbare breaks en wisselingen in de songs zijn volop aanwezig. Dit horen we vaker bij IJslandse bands. Wanneer de stem van zangeres Kata Mogensen ook nog de hoogte haalt van Bjork en met dezelfde klakkleur haar inzet toont, staat IJsland weer op de kaart.

Het is niet geheel vreemd want Kata is de dochter van bassist Birgir Mogensen die jarenlang in de band van Bjork heeft gespeeld. Het openingsnummer “We Tried Love” valt precies in de popsound waarmee Bjork haar triomf van jaren geleden kent. Het titelstuk is intiem en vol spanning. Mooi en meeslepend te noemen.

Om de muziek anders te benaderen is de IJslandse bands niet vreemd. Met “Bye Bye” horen we de open klanken van vocalen alsof de wijde wereld van hun landschap in 4 minuten wordt weergegeven. De luchtigheid van de vocalen staan haaks op het verhaal dat men vertolkt. Aansluitend is “The Moon Will Never Turn On Me” in het verhaal meegenomen. Het geheel zou een song kunnen zijn maar is nu ook prachtig vertolkt. Daar waar de folk pop en rock verenigd worden houdt de Mammut stand.

 

Indie / Pop

Deel via social media: