Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-28 07:00:00 • 3 min lezen

Mammút – River’s End

Mammút – River’s End Label: PIAS Eindoordeel: 7,5

De IJslandse band heeft zich jaren lang gehouden om haar songs niet te vertalen in het Engels. Na acht jaar durft men het aan en is “River End” het eerste resultaat hier van. Inmiddels heeft de band een goede reputatie in eigen land en wil men de grenzen verleggen.

Met IJslandse bands wordt al snel gedacht aan Bjork en ook Mammút weet de klankkleur van Bjork weer te evenaren. Het openingsnummer “Shore” kent dezelfde hoge uithalen dat voor IJslandse acts bijna een begrip is. De popsound kent een alternatief indie rock sausje. Het poprocknummer “Blood Rust” is pakkend en zou een hit kunnen opleveren in de indie lijsten van UK. Niet spannend maar doet veel denken aan de popsongs van de The Cure. Het slepende titelnummer “River’s End” en “Salt” verraad de reden waarom de band op het label van Cocteau Twins zit. Deze songs liggen in het verlengde van de 4 AD band uit de jaren 80. Het uptempo “Bakkus” brengt de band tot een meer swingend geheel, dat het live goed zou kunnen gaan doen.

Het is een voorproefje van de cd van een act dat de muzikale grenzen durft te verleggen waardoor de nieuwsgierigheid ontwaakt voor het beluisteren van een geheel album en hun voorgaande albums.

Deel via social media: