Zoek...
Manchester Orchestra – The Million Masks of God

Manchester Orchestra – The Million Masks of God

Label: Loma Vista

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-02 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock
8,5

Manchester Orchestra – The Million Masks of God

De Amerikaanse indie rockers hebben er over nagedacht. Voor het zesde album kiezen ze voor een producers duo. Catherine Marks kent het succes van The Killers en Ethan Gruska van het nieuwe talent Phoebe Bridgers. Deze mix moet een nieuwe invulling geven dat tot het succes van deze band moet leiden.

De titel is al een pluspunt en Andy Hull en Robert McDowell stellen de luisteraar zeker niet teleur. Een album met 11 volwaardige songs is al de moeite waard. Wanneer het meer experimentele indie rock nummer ‘Angel of Death’, na de mainstream opener ‘Inaudible’ gaat de snelheid er in en wordt het album alleen maar beter met het uptempo nummer met een lekkere drive en samenzang van ‘Keel Timir’ en het heerlijke popnummer ‘Annie’.
Dat de heren moeiteloos je in de wereld van singer-songwriters songs als het ‘Telepath’ is knap, gezien het album heel anders begon en je niet de indruk kreeg om in deze sound terecht te komen. Maar zeker zijn alle songs even mooi en verrassend. De songs  ‘Obstacle’ en ‘Dinosaur’ kennen de afwisseling binnen de songs waardoor het al even uitdagend binnen de songs blijft.

Het album is dan ook een prettige verrassing. Zeker wanneer je de band niet al te goed kent.

Ook is de Concert film A Black Mile To The Surface de moeite waard om te bekijken.

Indie / Pop / Rock

Deel via social media: