Zoek...
Manic Street Preachers – Resistance in Futile

Manic Street Preachers – Resistance in Futile

Label: Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-14 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Manic Street Preachers – Resistance in Futile

De Welse band MSP of te wel The Manics komen eindelijk met hun dertiende album. Het was het wachten waard. Nadat ze hun studio op orde hadden, kon men beginnen met de opnamen. De band bestaat nog steeds als een trio die vanaf de eerste orde bij elkaar is. Er spookt nog altijd een vierde bandlid Richie Edwards, op aarde die op 1 februari 1995 plotseling verdween.

Het was het 4 jaar wachten waard. He album klinkt lekker fris en de songs zijn minder kritisch georiënteerd dan voorheen. Het kent meer harmonische vocalen en koortjes. ‘Hold me Like A Heaven’ en
Toch hoor je altijd nog een soort van donker kritisch kantje aan de songs, maar wat wil je ook met een leven waarvan je altijd weet dat iemand zo weer op de stoep kan staan. De band heeft altijd rekening gehouden met het idee dat Edwards zo weer kan opduiken.
Met ‘Dylan & Caitlin’ weten de heren een duet te doen met The Achoress (Catherinde Anne Davies). Hier hoor je de ode aan Elton John’s duet met Kiki Dee. Terwijl de opener ‘People Give In’ een vertrouwd rockgeluid geeft, inclusief de strijkers en afwisselende instrumenten die in songs voorkomen. Met ‘Broken Algorithms’ gaat de band weer even als de oude rockact te keer. Kritische tekst, lekkere gitaardrive en pompende ritmesectie. Heerlijk.

Het album is dan ook weer eentje waarmee het vlammetje de Britpop liefhebbers weer optimaal laat laaien. De deluxe versie kent een bonus met demo’s en extra songs.

De Manic Street Preachers staan op

10 augustus Lokerse feesten te Lokeren (b)

Rock

Deel via social media: