Zoek...
Manic Street Preachers

Manic Street Preachers

Label; Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-22 07:00:00 • 2 min lezen

Rock
8

Manic Street Preachers – Send Away The Tigers

Wanneer het om The Manics gaat, dan staat altijd het verhaal van de verloren gitarist centraal. Richie Edwards verdween plotseling in februari 1995 en de band bleef op hem wachten. Dat doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Officieel is de rockband als trio doorgegaan en is het recente album Futurology het meest recente album van de band

Send Away The Tigers is een re-issue dat Sony in het kader van 10 jarig jubileum opnieuw uitbrengt. Het achtste album werd gekenmerkt door de terugkeer van het stevige gitaarwerk van Manic Street Preachers. Het was alsof de band zich los wilde schudden van het leed waar men onder gebukt ging. Naast de maatschappelijke teksten, gaat het altijd ergens over een verloren engel in “I’m just a Patsy”, “Welcome in the Deadzone” of “Imperial Bodybags”.

De rocksound is op dit album weer terug te vinden, nadat de vorige albums vooral popgericht waren en een luisterend element in de albums kende. Met Send Away The Tigers trekt de band weer van leer.
Op dit jubileum album is er meer te vinden, veel meer. Naast de demo’s en akoestische takes van vele songs, staat het bonus album vol met zeldzame opname, rariteiten en kerstsongs als “Ghost of Christmas”, “Boxes and List” en “The Long Goodbye”.

Als special bonus is er nog een derde schijf te vinden. Een liveshow op dvd/ blue ray met een show uit 2007. Hier vind je onder andere de hits “Motorcycle Emptiness” en “If You Tolerate This”.
Het is een prachtig re issue waarbij je een volledig overzicht krijgt van de band in die tijd. Waar men mee worstelde en hoe men besluit om dit van zich af te wenden.

 

 

Rock

Deel via social media: