Zoek...
Marble Sounds - The Advice To Travel

Marble Sounds - The Advice To Travel

Label: Zeal / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-23 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Marble Sounds – The Advice To Travel Light

De Belgische postrockact zoals men zich noemt, past prima in het lijstje van de indie bands. Pieter van Dessel en zijnen weten met dit album een prachtig album voort te brengen. Ingetogen zoals altijd maar o zo mooi. Snow Patrol liefhebbers zullen dit album meer dan positief beoordelen.


Het album kent prachtige songs met persoonlijke verhalen die vele tot de verbeelding spreken. De identiteitscrisis van een bijna 40 jarige op ‘39’ of de disillusies van het leven in ‘About You’. Dit weet de band te smelten in een net zo ingetogen sound waarbij tekst en muziek hand in hand gepaard gaan. Een moment tot overdenking included, zullen we maar zeggen. Het is dan ook een leeftijd dat mensen over hun bestaan gaan nadenken. Een moment wat te doen en hoe dan.

Dan is het ook het moment dat het een goed advies is om er even tussenuit te gaan en de wereld van een afstand te bekijken. Dit kan goed tijdens het reizen en alles de revue even te laten passeren voordat je de nieuwe stap zet, “The Advice to Travel Light’. Dan komt er vanzelf een tijd dat je de knoop doorhakt wat te doen. ‘In Time’ is dan ook het proces waarbij je terugkijkt en het hier en nu op zijn plek brengt. De zoektocht naar niet nieuwe in ‘Anyhow’ is de ‘The Road’ to ‘The Wisdom is Bliss’.

Kortom een prachtig album waarbij het advies is om even pas op de plaats te nemen en te realiseren waarom je doet wat je doet, hoe dit is gekomen en wat je in de toekomst zou willen doen.

 


Indie

Deel via social media: