Zoek...
Marble Waves - Marble Waves (EP)

Marble Waves - Marble Waves (EP)

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-11-30 07:00:00 • 2 min lezen

Folk / Indie / Pop
7,5

Marble Waves - Marble Waves (EP)

Ook de Nederlandse band Marble Waves brengt in deze moeilijke en bijzondere tijd hun debuut-EP uit. De band bestaat uit singer/songwriter Eveline Haverlag, gitarist Frank Geerlings, drummer Rutger Louwerse en bassiste Amé Staal en afgelopen vrijdag zag hun titelloze debuut het daglicht.

Bossanova en Folk
De EP van deze Utrechtse/Amsterdamse formatie wordt geopend met ‘Through The Dark’, een nummer dat eerder dit jaar al als eerste single werd uitgebracht. Het is een lekker uptempo Folkpop nummer dat met ‘Extra Ordinary’ een wat rustiger vervolg krijgt. ‘Moon And Mars’ is wat meer Indiepop en ook hier weet de band slim wat tempowisselingen te verwerken en vormt een mooi contrast met de afsluiter ‘Stay With Me’; het “kleinste” liedje op deze EP dat vrijwel akoestisch wordt neergezet. Zo laat de band horen tussen stijlen te kunnen laveren en meest opvallende track is waarschijnlijk ‘Tipsy’, dat wat “Bossanova”-invloeden heeft waardoor het nummer een zwoel karakter krijgt; iets wat ook wel bij het thema van het nummer, verleiding, past. De zesde track, ‘Caught In A Current’ is de meest spannende track en heeft een wat donkere uitstraling.

Eindoordeel
Dit titelloze debuut is een aangename kennismaking met nieuw talent van vaderlandse bodem. Benieuwd naar eventuele liveoptredens én naar het eerste volwaardige album. De zes liedjes zijn lekker lichtvoetig, radiovriendelijk en luisteren makkelijk weg. Veel luisterplezier.

 

Folk / Indie / Pop

Deel via social media: