Zoek...
Marcus Miller - Laid Back

Marcus Miller - Laid Back

Label: Blue Note / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-17 07:00:00 • min lezen

Funk / Jazz / Soul
7,5

Marcus Miller – Laid Back

De Amerikaanse bassist Marcus Miller mag tot een van de grootsten worden genoemd. Niet alleen binnen de jazz is deze man een held maar ook ver daar buiten. Al licht zijn hart bij de jazz en is zijn spel met een plukkende bas (slapping bass), van wereldniveau. Miles Davis wist hem als vaste bassist te strikken, Dan hebben we twee grootheden die aan elkaar gewaagd zijn.

De man was betrokken bij meer dan 500 projecten en producties. De ene keer weet hij experimenteel te werk te gaan en een andere keer houdt hij zich aan de begaande paden. Met Laid Back weet hij deze paden weer te vinden. Met Selah Sue weet hij een uitdagende versie van ‘Que Sera Sera’ te maken. Met de 7T’s weet hij de Trombone weer de ruimte te geven. Binnen een funky soul kader kan Trombone Shorty lekker te keer gaan. Ook de toetsen spelen op dit album weer een onderliggende rol dat zo nu en dan weer even de ruimte krijgt om zich te laten horen.
Maar het draait allemaal om de bas. ‘Sublimity’ is het sublieme basspel dat hij aan Bunny’s Dream eert. Het samenspel van piano en bas is prachtig en een hoogtepunt van het album.
Al weet hij met het soul georiënteerde No Limit ook een prachtig staaltje bas weer te geven.

Miller weet met ieder album weer te laten zien dat hij een fab bassist is. Het zou nu ook wel weer mooi zijn dat hij ten dienste van een ander zijn kunsten kan vertonen, zodat hij weer een nieuwe uitdaging krijgt. Wellicht is dat wat er met dit album ontbreekt.

Funk / Jazz / Soul

Deel via social media: