Zoek...
Marieke van Ruitenbeek – Ongelofelijk Fantastisch

Marieke van Ruitenbeek – Ongelofelijk Fantastisch

Label: Eigen Beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-02 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8

Marieke van Ruitenbeek – Ongelofelijk Fantastisch

Als Gelders talent start Marieke van Ruitenbeek een heus charme offensief. En terecht want ze is dan ook ongelofelijk fantastisch! Haar album vol prachtige liedjes weerspiegeld haar gedachten en deelt ze haar belevenissen met het grote publiek.

Vanaf de eerste klanken van het album is het raak. Met ‘Lief Ben Jij’ weet ze te versieren en laat ze al van haar houden voordat je haar kent. Haar openheid weet ze om te zetten in liedjes die balanceren tussen de kleinkunst en Nederpop. Het beeldend liedje ‘Zorgvuldig Vervangen’ is een hartenbreker waarbij je de arm al om haar schouder legt.
Marieke weet met haar stem verhalen te vertellen die doen denken aan Eef de Roovere, maar ieder verhaal is anders. Hierdoor wordt ieder liedje een nieuw verhaal over de drama van de liefde. “‘Ongelofelijk Fantastisch’ om alles fout te doen” laat haar telkens teleurstellen in de liefde. Of is het de klungeligheid van de man die alles probeert goed te doen maar dat het uiteindelijk niet lukt, waardoor ze haar liefde niet meer herkent.
Het zijn de beeldende verhalen van een vrouw die op zoek is naar de ware liefde. De zoektocht naar hartstocht en passie. Het spel van de verleiding en de gevolgen hiervan.

Alle liedjes zijn in de compositie lekker afwisselend, maar toch ook weer een geheel. Het is dan ook een album dat goed in balans is. Hierdoor is Marieke een aanwinst op de Nederlandse podia. Een album vol mooie luisterliedjes waarnaar je blijft luisteren. De vragen die ze op je afvuurt en geen antwoorden geeft.  Dat brengt je tot een melancholische sfeer, dat gelukkig wordt doorbroken met de dansbare ‘Flirt’.  

Een album dat we alleen maar kunnen aanbevelen, nu de Nederlandse popliedjes in de spotlight staan.

 

Nederlands

Deel via social media: