Zoek...
Marillion -  Misplaced Childhood re-issue

Marillion - Misplaced Childhood re-issue

Label: Parlophone / Emi / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-24 07:00:00 • min lezen

Pop / Progressive / Rock
8,5

Marillion - Misplaced Childhood re-issue

De prog rock of symfonische rock uit Schotland maakte half jaren 80 een juweeltje van een album. Misplaced Childhood mag dan ook gerust een klassieker worden genoemd. Om dit album te promoten kwam de band naar Vredenburg Utrecht waar de band een concert gaf dat we tot op de dag van vandaag nog helder voor de geest hebben.

Het was een week nadat een act na een half uur besloten had om met de show te stoppen, met die gedachte keek het publiek naar Marillion die de eerste songs “Script For A Jester Tear”, “Incubus”, “Chelsea’s Monday” en “The Web” van hun eerdere albums hadden gespeeld. Wanneer de geschminkte Fish dan hun laatste nummer aankondigt viel er een teleurstellende sfeer in de zaal. (even uitgaande dat er geen setlijst sites zijn en dat de bezoeker meestal geen voor onderzoek kon doen). Zoals het ook op dit album is geperst verteld Fish dat het laatste nummer “The Misplaced Childhood” is, en de band het gehele album integraal live speelt. De hit “Kayleigh” stond hoog in de hitlijsten en was geschreven voor de vriendin van Fish. Wanneer deze vrouw door dit liedje toch weer de liefde bij hem vond speelde even voorafgaand aan dit concert, waardoor het laatste zinnetje van het nummer met veel applaus wordt ontvangen. Inmiddels zijn er veel jonge vrouwen die de naam Kayleigh, Kay, Kizzy of een variant hiervan dragen.


Het concert sluit af met een lange versie van “Fugazi”, “Garden Party” en “Market Square Heroes”.  Enigszins teleurgesteld als toen heeft men “Assasing” niet gespeeld. Maar het gevoel van een heerlijke show heerste en horen we nu terug op dit album. Het is dan ook geen review of het een mooi album is of niet. Dit album is al legendarisch, nu met een remix van Steven Wilson en gaat het nu om het sentiment en de herinnering dat nu op plaat staat. Een mooi album om aan te schaffen en een must voor de toenmalige bezoeker. Do You Remember………


Pop / Progressive / Rock

Deel via social media: