Zoek...
Marillion – With Friends from the Orchestra

Marillion – With Friends from the Orchestra

Label: earMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-11-30 07:00:00 • min lezen

Progrock
8

Marillion – With Friends from the Orchestra

De progrock band Marillion bestaat inmiddels 40 jaar en dit jubileum wordt gevierd met een prachtig album. Een album dat ze in de studio hebben opgenomen met orkest. Komende week zal de band in Nederland live te zien zijn en met hun fans dit jubileum gaan vieren.

With Friends From The Orchestra is een verzamelalbum geworden. Opvallend is dat er veel songs op dit album staan van de beginperiode dat Steve Hogart de zang voor zijn rekening neemt. De band begon hun periode met Fish als zanger. Met hem bereikte de band nummer 1 successen met o.a.het nummer ‘Kayleigh’. De albums Fugazi en Misplaced Childhood zijn nog steeds klassiekers in de wereld van de progrock.
Met Hogart werd de muziek inhoudelijk interessant omdat de band een manier vond om technisch in te gaan in de progrocksound. Hogart weet hier naadloos op aan te sluiten en dat is dan ook op dit album weer te horen. Songs als The Sky Above the Rain en A Collection zijn ingetogen mooi te noemen. Ook kent Marillion hun succes na het Fish tijdperk. Met ‘Holidays in Eden’, ‘Seasons End’ en het album  Strange Machine met ‘Estonia en het titelstuk zijn prachtige songs met een kleine hit notering.
Hoewel de band eind van het 00 tijdperk veel terug grijpt naar het begin weet de band in 2017 met FEAR een prachtig album te brengen. Naar het vervolg hiervan kijkt ieder Marillionfan reikhalzend naar uit.

Dit is een mooi album met prachtige versies van de bovenstaande songs en begin deze maand verscheen er een box  ‘Afraid of the Sunlight’ met vele remixen en live registraties die door de tijd zijn gemaakt. Hierop staan ook songs van de show in Rotterdam 1995.

Met het album With Friends FromThe Orchestra is er niets nieuws onder de zon,  maar wel mooie versie van de oude songs.

Marillion is de komende week te zien
6 december te Nijmegen
7 december te Utrecht

Progrock

Deel via social media: