Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-09 07:00:00 • 5 min lezen

Mark Knopfler - Tracker

Mark Knopfler – Tracker Label: Universal Eindoordeel: 8

Mark Knopfler blijft altijd aan Dire Straits verbonden, ondanks zijn jaren lange solo verleden. Zijn gitaarspel is nog steeds herkenbaar uit duizenden en de zang blijft rustgevend door zijn rustige stem. Zijn verhalen over het gewone leven, zijn verleden en inspiratiebronnen zijn ook op dit album veelvuldig te vinden.

Het openingsnummer “Laugh And Jokes And Drinks And Smokes” is een knipoog naar de periode van de Dire Straits, waar men nog onbevangen de muziek business in ging. Geen gedoe maar lekker spelen. De klankkleur van “Tracker” ligt dicht bij Dire Straits, meer dan al zijn andere solo albums. Misschien is het de hunkering naar die tijd of een visite kaartje voor een reünie. “Basil” en “Long Cool Girl” zijn typische songs die de band op de laatste albums werd gezet.

De saxofoon krijgt, net als op het album “Brother in Arms” op enkele songs een centrale rol “River Town” en “Wherever I Go” kennen dezelfde vibe van het succesvolle album, al ligt de nadruk hier meer op de folk blues en laidback pop dan op de poppy sound van toen. “Skydiver” is een popcountry liedje en “Broken Bones” kent meer de gezelligheidsblues pop, dat het album luchtig maakt. De tour met zijn held Bob Dylan heeft hem goed gedaan. Naast dan men al een hele poos samenwerkt zijn “Silver Eagle” (tourbussen) en “Lights of Taomina” twee songs die op deze tour tot stand zijn gekomen.

“Tracker” is dan ook een goede opvolger van “Privateering".

Deel via social media: