Zoek...
Marry Waterson & Emily Barker  - A Window to Other Ways

Marry Waterson & Emily Barker - A Window to Other Ways

Label: One Little Indian / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-30 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Marry Waterson & Emily Barker – A Window to Other Ways

De singer-songwriter Marry Waterson (Knight) en haar broer Oliver Knight zijn in UK al bekende muzikanten. Samen hebben ze al albums op de markt gebracht en hun licht en zoete songs klinken als heerlijk bloembehang op een zomerse dag op de terrassen van Londen.

Wanneer de Australische zangeres in Uk aanwezig is wordt ze uitgenodigd door (label genoot) Kathryn Williams. Zij organiseerde een creatieve dag voor haar collega’s. Hier worden nieuwe ervaringen uitgewisseld en nieuwe werkwijzen getest en nu hebben we er een nieuw duo bij, met een passende titel voor dit album.

Het samenwerkingsproject levert prachtig lichte songs op. Met het titelsong weten de dames direct de toon te zetten met songs zijn vooral kwetsbaar te noemen. De pop georiënteerde songs ‘Perfect Needs’ en het ‘Little Hits of Dopamine’ zijn lekker in het gehoorliggende popsongs. De stemmen van de zangeressen sluiten op elkaar aan waardoor er een prachtig samenzang ontstaan. Dit hoor je in de de songs ‘Twister’ en ‘In Drawn’ mooi terug.

De samenwerkingssessie heeft zijn vruchten afgeworpen, doordat beide zangeressen een nieuw invulling geven aan hun eigen stijlen.

Singer-songwriter

Deel via social media: