Zoek...
Matt Berninger – Serpentine Prison

Matt Berninger – Serpentine Prison

Label: Book records/ Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-17 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Matt Berninger – Serpentine Prison

De Amerikaanse Matthew Donald Berninger kennen we vooral als zanger van de Amerikaanse indie band The National. De dromerige indiepop met een vleugje rock is de afgelopen jaren naar een hoofdact voor de festivals uitgegroeid. Nu besluit Berninger een album te maken zonder concessies en het geheel in eigen hand te houden.

Het resultaat is een erg relaxt album waarbij Berninger producer Booker T Jones (Booker T. and the MG ) de puntjes op de i laat zetten. Met vrolijke klanken van ‘One More Second’ naar ontspanning in ‘Siver Springs’ met Gali Ann Dorsey (Bowie en Lenny Kravitz) tot de storytelling songs als ‘Take Me Out of Town’ en ‘Oh Dearie’.  Naast zijn National maatjes Scott Devendorf en Kyle Resnick komen we vele bekende namen tegen die over het algemeen net als Berninger in de schaduw van de acts staan.
Mickey Raphel (Dylan, Willie Nelson), Sean O’Brien en Harrison Whitford (Phoebie Bridges) zijn hier enkele van.
Maar het maakt het album tot een juweeltje voor de zondag ochtend of laat op de avond. Strijkers en toetsen doen zitten subtiel in de songs en niets kent een boventoon. Met het slotstuk en titelsong weet Berninger een prachtig solo debuut te presenteren.

Indie

Deel via social media: