Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-12 07:00:00 • 9 min lezen

Matthew Barber - Big Romance

Matthew Barber – Big Romance Label: Outside / Canada/ V2/ Bertus Eindoordeel: 8

Naast Jill Barber bestaat er ook een Matthew Barber. Dit is haar broer die inmiddels al een jaar of 15 albums maakt. Met “Big Romance” levert hij zijn achtste album af en het is wederom een pracht album.

De singer songwriter doet erg denken aan Jackon Browne. Ook Matthew heeft dezelfde gave als zijn zus om de muziek ontspannend te brengen, waardoor er veel rust in de songs ontstaat. “Hold Me laat dit direct weten waardoor de toon van het album is gezet. Samen met Jayhawks frontman Gary Louris aan de knoppen is het album ook met deze folkrock wat te vergelijken. “Magnet Eyes” , “On The 505”en het titelnummer “Big Romance” zijn heerlijke uptempo songs die ook door de Jayhawks op schijf had kunnen worden gezet. Toch blijft er het ontspannen sfeertje binnen de songs bestaan en dat is wel een uniek puntje voor Barber. De emoties laat Matthew vieren in het nummer ”When She Comes Over Me” en “Lose Your Love” . Dit mag hij vaker gaan doen om extra dynamiek in de songs aan te brengen.

Het is zeker geen saai album. De drives zijn wel herkenbaar Amerikaans waardoor het daar wellicht meer aan gaat slaan dan op het Europese deel van de aarde. Wanneer broer en zus in het najaar de oversteek maken, is het zeker de moeite waard om dit te bezoeken. Hier laat je je vervoeren in de mooie teksten en meeslepen in de muziek waardoor je op een andere moment terug op aarde keert. Dat is het moment dat hij het laatste akkoord slaat.

Deel via social media: