Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-30 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
7

Meadowlake – Meadowlake

Na hun debuut ep ‘Elegy’ komt de Groningse alternatieve rockact met hun debuut album. Onder leiding van Minco Eggersman (The Spirit That Guides Us, This Beautiful Mess en Sally Forth Records) weet de band 10 prima songs op plaat te zetten.

Daar waar met goed heeft geluisterd naar The National, weet de band een afwisseling te maken met rustige partijen die naar een climax werken om daarna voluit te gaan.
De songs zijn erg in de persoonlijke levenssfeer gehouden. Hierbij zijn de stevige songs ‘Heavy’ en ‘Hot Punch’ gelinkt aan het overleiden van de moeder van een van de bandleden. Het zijn nummers waar het ware gezicht van de band naar voren komt en kent nu ook een vorse stream waardoor met mee kan doen in de alternative playlists.

Het is niet allemaal zwaar beladen op dit album. De luchtige sound van ‘Slow Down’ en ‘War’ en de lekkere drive van de drums op ‘Vala’ brengt het album even in een andere mood. De achtergrond vocalen zijn prettig in het gehoor liggend. Gezien de zang vooral licht en mistig op de muziek ligt popt dit nummer er dan ook even uit.

Mooi dat de band zich kan opmaken voor 2 avonden in the Cavern Pub te Liverpool
daarna zullen ze veelvuldig te zien zijn in diverse poppodia van Nederland.

Alternative / Indie

Deel via social media: