Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-24 07:00:00 • 8 min lezen

Megan Washington – There There

Megan Washington – There There Label: Mercury Eindoordeel: 8

De Australische singer songwriter Megan Washington verdiende haar sporen in de jazz muziek. Inmiddels zien we diverse jazz muzikanten de grens zoeken naar de popmuziek. Veelal met succes, omdat men weet waar de gevoelige snaar ligt om het grote publiek voor zich te winnen. “Begin Again” en “Consolation Prize” zijn op dit album ook van dit soort nummers. Gevoelig pianoliedjes met een helder klinkende stem dat klinkt als een klok.

Ze weet de popsound te vinden met “Who Are You” en “Yellow en Blue”. Ze zou een betere kandidaat voor het Eurovisie Songfestival zijn voor Australië dan wat men stuurde. De catchy songs zijn in vele variaties op het album te vinden. Van heerlijke uptempo swingende songs als “Get Happy” tot het muurbloempjes pop van “Marry Me”.

Ze won al de Vanda & Young (Flesh & the Pan) singer songwriting contest. En met haar debuut album “I Believe You Liar” verkocht ze bijna 100.000 albums in thuisland. Dit album is vorig jaar september al uitgebracht en deed het daar net zo goed. Nu is het de beurt om de rest van de wereld te veroveren met de soms jaren 80 pop van “My Heart Is A Wheel” en “The Falling”. Het album is divers, zoet en oh zo commercieel goed.

Deel via social media: