Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-27 07:00:00 • 11 min lezen

Meilyr Jones - 2013

Meilyr Jones - 2013 Label: PIAS Eindoordeel: 7,5

De psychedelische pop van zijn band Race Horses heeft Jones achter zich gelaten. Hij vertrok naar de Italiaanse hoofdstad om zijn muzikale creativiteit terug te vinden. Op “2013” heeft hij zijn draai gevonden. Het jaren 80 achtige pop “How To Reconignise A Work Of Art” brengt direct een lekkere sfeer. Het is stevig en poppy met blazers en wat catchy van aard. Wanneer de klavecimbel zijn intrede doet op “Don Juan” is de Oostenrijks / Italiaanse sound in in de plasticpop gegoten. Het is aanstekelijk en Jones komt met dit instrument regelmatig op dit album terug.

Zijn klankkleur van de zang is typerend en hoog van aard. “Passionate Friend” is al bijna klassiek met pop vermengd. Strijkers en orkestraal met donkere tekst dat toch weer iets van vrolijk aan doet. Deze klassieke stijl ligt Jones wel. Het orkest wordt weer ingezet in het nummer “Rome”. Speels en boeiend genoeg om je bij de muziek te houden. Mooi en authentiek genoeg om je in je dromen te laten vervoeren naar de tijd van ridders en mistrelen. De klavecimbel komt met “Return to Life” terug in het orkest.

Eerlijk gezegd is het een album dat niet snel uitkiest maar is uiterst mooi van aard. Heerlijk voor de zondag of als achtergrond muziek van een etentje bij kaarslicht. In dat geval is het beter niet te veel over de teksten te hebben…

Deel via social media: