Zoek...
Melanie de Biasio – Lilies

Melanie de Biasio – Lilies

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-28 07:00:00 • min lezen

Jazz / Pop
7,5

Melanie de Biasio – Lilies

De Belgische Italiaanse zangeres Melanie de Biasio weet met haar warme stem de sound van jazz en pop aan elkaar te smeden. Naast haar stem gebruikt ze de dwarsfluit om extra dynamiek aan haar songs toe te voegen. De zweem van romantiek en van een nachtclub gaan op dit album hand in hand gepaard.

Met “Your Freedom is the End of Me” zet ze de eerste toon al voor dit album. Het is uitdagend en spannend tegelijk. Het album geeft een sfeer weer waar De Biasio op haar vorig album mee is gestart. Nu horen we dat de songs meer ontwikkeld zijn en dat er meer ruimte is ontstaan voor de instrumenten en harmonische backing vocals.
“Gold Junkies” krijgt een swingende sound door de tamboerijn. Wanneer die er niet in zou zitten is het nog spannender en uitdagender. Maar het titelstuk heeft deze sfeer al aan zich hangen, waardoor het anders too much zo zijn.
Het authentieke “Sitting in the Stairwell” is een handclap met de intense zang en wat achtergrond vocalen. Hier laat De Biasio horen dat haar stem het geheel draagt en dat er weinig of niets voor nodig is om haar kunsten te laten ondersteunen. Het is de kracht van de zangeres die op  dit album een pracht plaat maakt en live dit zeker waarmaakt.

Melanie de  Biasio is te zien in Nederland
4 november Crossing Border te Den Haag
5 november TivoliVredenburg te Utrecht
6 november Grand Theater te Groningen

Jazz / Pop

Deel via social media: