Zoek...
Mercy John – This Ain’t New York

Mercy John – This Ain’t New York

Label: Butler

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-12 07:00:00 • 1 min lezen

Country / Rock
8

Mercy John – This Ain’t New York

Dit is zeker geen New York maar ergen een dorpje in Brabant. Al verdient het de credits voor dit album met internationale allure. De sfeervolle klanken van Mercy John is te vergelijken met de Nederlandse versie van John Mayer, Tom Petty en Ryan Adams.

De singer-songwriterspop dat tegenwoordig onder de Americana valt is aanstekelijk. Het refrein van “Back Home” is een meezinger en potentiele hit. Back home naar een dorpje ergens in Brabant waar hij zijn band heeft samengesteld. Daar waar de slow songs “Break Apart With Me”, “Rain”en “God Made An Awful Mistake” met een country invalshoek zijn gemaakt. Door deze drie songs achterelkaar te zetten zakt het album even in, om vervolgens met de popsongs “Better To Be Safe” (kant 2? op vinyl?) verder te gaan. Het tweede deel is afwisselend met kleine liedjes op akoestische gitaar, “Endless Summer” af te wisselen met het strakke rocksound met solos op “Strangers”
De zang is prachtig opgenomen en de sound van het album is in het geheel mooi en helder, dat een pluim verdient voor de man achter de knoppen, Gabriel Peeters.
Kortom een mooi debuut waar de band trots op mag zijn!

Mercy John is de komende tijd veelvuldig op de Nederlandse podia te zien
12 februari W2 te ’s Hertogenbosch
17 februari Groene Engel te Oss
18 februari De Helling te Utrecht
19 februari Gigant te Apeldoorn
3 maart Kroepoekfabriek te Vlaardingen
5 maart Velvet Music te Breda
19 maart Bosuil te Weert

Country / Rock

Deel via social media: