Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-02 07:00:00 • 6 min lezen

Metropole Orkest live tijdens film De Nieuwe Wildernis

Het The Metropole Orchestra is begonnen  met een tour van elf concerten. Het is begonnen tijdens het Nederlands Film Festival  met de muziek tijdens de film de Nieuwe Wildernis in TivoliVredenburg.

Het orkest staat bij deze gelegenheid onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

De prachtige natuurfilm de Nieuwe Wildernis  wordt op een groot scherm achter het orkest vertoont, bevat heel bijzondere opnamen van het leven van dieren in de Nederlandse natuurgebieden. De vier jaargetijden met alle gevaren en plezier worden spectaculair in beeld gebracht. De film bevat zelf wel geluiden, maar het orkest speelt live de filmmuziek van componist Bob Zimmerman.

Om iedereen alvast een voorproefje op het concert te geven, worden er ‘Klankbankjes’ in parken bij de concertlocaties geplaatst. In het bankje kun je een koptelefoon pluggen en luisteren naar speciaal geselecteerde muziek uit ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’. Het ontwerp van het bankje is afkomstig van bekend meubelontwerper Piet Hein Eek.  Voor een overzicht van de betreffende parken ga je naar mo.nl/klankbankje.

www.mo.nl

DE TOURNEE 1 okt – UTRECHT 9 okt – HEERLEN 10 okt – EDE 11 okt – ENSCHEDE 12 okt - DEN HAAG 14 okt – GRONINGEN 15-16 okt – APELDOORN 18 okt – NIJMEGEN 19 okt - TILBURG (2 concerten) 26 okt - EINDHOVEN

Deel via social media: