Zoek...
MGMT - LDA

MGMT - LDA

Label: Capitol / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-11 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
7,5

MGMT – LDA (Little Dark Age)

De Amerikaanse synthpop van MGMT breekt dit jaar door. Het duo is voortvarend te werk gegaan en de focus is daar waar het moet zijn. Wereldwijd doorbreken. Andrew vanWijngaarden en Ben Goldwasser uit het Middletown, Conneticut weten dan ook een prachtig popalbum te brengen. Wanneer de heren er een punt achter wilde zetten, was het Rick Rubin die hum EP per ongeluk onder de aandacht kreeg. Hij zorgde dat er een vervolg kwam en met een resultaat dat er mag zijn!

Daar waar het openingsnummer “She Works Out Too Much” wat een matig begin kent, is het daaropvolgend “Little Dark Age” overtuigend en zeer goed. De heren werpen zich op tot een nieuwe Petshop Boys, maar dan wel met een donker randje. Het “When You Die” is wederom een prachtig nummer dat al begint met “I’m Not that nice” . De single “Me and Michael” is een catchy popliedje dat logischer wijze ook op single past. Al zit het “TSLamp” door de drumbeats beter en uitdagender in elkaar. Daar de songs “James”, “One Thing Left To Try” en “When You Are Small” in dezelfde sound doorgaan, kan het zijn dat de wat zweverig, jankend gitaarsound wat roet in het eten gooit.

Overall is het een heerlijk album en blij dat men nu op een plek terecht komt waar men hun creaties ronduit kunnen uiten.

Dance / Pop

Deel via social media: