Zoek...
Micah P. Hinson – When I Shoot At You With Arrows

Micah P. Hinson – When I Shoot At You With Arrows

Label: Fulltime Hobby

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-12 07:00:00 • min lezen

Indie
7

Micah P. Hinson – When I Shoot At You With Arrows

De Amerikaanse singer-songwriter Micah P. Hinson doet inmiddels al bijna 15 jaar mee. Zijn songs zijn veelal ingetogen en kennen een donker tintje.

Het is inmiddels zijn zevende album dat hij in enkele weken heeft geschreven en opgenomen. Samen met the Musicians of the Apocalypse weet hij weer een donker indie album met een vleugje folk te brengen.

De lage stem en slepende gitaarsolo op het titelstuk sleept je door het nummer. Terwijl de songs ook een lekker uptempo beat kennen. ‘Small Spaces’ raakt meer de indie post punk en de Johnny Cash sound van ‘My Blood Will Call Out To You From the Ground’ brengt de rust weer even terug.

Het past wel bij het turbulente leven van Hinson, die tijdens zijn tienerjaren ontspoorde met drank en drugs en de gevangenis van binnen zag. Het is een inspiratiebron voor hem maar ook een verwerkingsproces om deze songs te kunnen en mogen maken. De titel van het label past hier niet geheel bij maar het is een springplank wat hem op de been houdt. Vanuit dit perspectief kun je de songs ander benaderen en weet Hinson een goed verhaal te houden.

Indie

Deel via social media: