Zoek...
Michael Bolton – Songs of Cinema

Michael Bolton – Songs of Cinema

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-25 07:00:00 • 2 min lezen

Jazz / Pop
7

Michael Bolton – Songs of Cinema

Voor een generatie is Michael Bolton een bekende rocker die een keus heeft gemaakt om als een soort Lee Towers door het leven te gaan. De man heeft daarmee meer dan 50 miljoen albums verkocht. Bracht de knuffelrock in de wereld met “How Am I Supposed to Live Without You” en “When A Man Loves A Woman”.

Voordien was hij zanger van Blackjack, een rockband met o.a. Bruce Kullick (later KISS/ Grand Funk Railroad). Wanneer er een vacature komt bij Black Sabbath deed hij als zanger nog auditie.
Toch kennen we veel rockers die in hun “vrije tijd” de liefde geven aan Motown sound en jazz. Bolton wist dit op een verrassende wijze te combineren en scoorde daarmee hits waaronder het Otis Redding nummer “Sitting on the Dock of the Bay”.
het is dan ook gelijk de trigger om de rock af te romen en de knuffelrock te introduceren op het album Soul Provider. Het wordt een kassucces met “How Am I Supposed … “, “How Can We Be Lovers” en “When I Am Back On My Feet Again”. Met het album “Time Love and Tenderness” gebruikt hij hetzelfde concept om vervolgens oude classics te coveren, kerstalbums te maken en zijn Italiaanse roots (Bolotin is zijn echte naam) op My “Secret Passion” te leveren.

nu 20 jaar later kom weet Bolton zijn heze rockstem wederom in de Motown soul te dompelen. Een album vol covers waaronder “Stand By Me” (Ben E King) , Old Time Rock and Roll” (Bob Seeger), “I Heard It Through The Grapevine” ( Gladys Knight) en “Cupido” (Sam Cooke). Dolly Parton schuift aan bij haar “I Will Always Love You” en “Somewhere over the Rainbow” uit de film van Wizard of Ozz zijn dan wel weer vertolkingen waarbij je afvraagt of dit nu wel zo’n goed idee was.
Het zijn allemaal songs die we kennen, de een wat beter uitgevoerd dan de ander, maar allemaal kennen ze sfeertje van de zoetigheid van Michael Bolton.
De echte reden is het nummer “Jack Sparrow”, een uit de hand gelopen grap uit Saturday Night Live show dat in USA en Scandinavië een grote hit werd.

Jazz / Pop

Deel via social media: