Zoek...
Michael Landau - Rock Bottom

Michael Landau - Rock Bottom

Label: Provogue / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-04 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Michael Landau – Rock Bottom

Het advies om dit album vooral op een echte stereo installatie te beluisteren. Liefst over de speakers of eventueel met een hele goede koptelefoon. Met een kop thee of een stevig donker biertje. Dan komt het album het best binnen.

Daarmee horen we de stevige blues rock van ‘Bad Friends’ maar vooral de snoeischerpe solo’s die binnen de songs zijn verwerkt. Met het “It’s Alright!” geroep a la Gene Simmons zit de spirit er goed in. Zanger David Frazer weet met zijn stem een rust in de songs te brengen, die zeker nodig is.  Hij is de verbindende factor binnen ‘Squirrels of de laidback blues van ‘Getting Old’’.
Gitarist Landau weet natuurlijk als geen ander om de blues bij de rock te laten aansluiten. De voormalige gitarist van Boz Scaggs,  deed hij dit als geen ander. Het is dan ook niet vreemd dat gitaristen als Steve Lukather van Toto er open vooruit komen dat Landau een grote inspiratiebron is voor blues rock gitaristen.
Terecht ook, wanneer je dit album beluisterd. Goede rocksongs waaronder ‘We’re Allright’, ’Poor Dear’ of het spannende ‘One Tear Away’. Dat hier de drums van Alan Hertz een prominente rol speelt is duidelijk, maar net zo belangrijk om de songs even te anders te laten klinken als een mainstream blues rock band. Mooi plaat!

Blues / Rock

Deel via social media: