Zoek...
Michael Romeo – War of the Worlds part 1

Michael Romeo – War of the Worlds part 1

Label: Mascot / Provogue

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-27 07:00:00 • min lezen

Post Punk
8

Michael Romeo – War of the Worlds part 1

Voor veel gitaristen is hij een ware held. Voor hem was de KISS gitarist Ace Frehley zijn idool. Hij stapte van de klassieke piano en klarinet naar de rockende gitaar. Wanneer hij met Symphony X de podia onveilig maakt met de vernieuwde progmetal klonk dat voor veel mensen als een nieuwe sound in de oren.


Inmiddels zijn we 15 jaar verder en is Romeo uitgegroeid tot een ware gitaarheld. Het is Remeo zijn tweede solo album en deze staat weer vol gitaar riffs en solo’s waar je u tegen zegt. Opbouw van de solo’s is nog steeds in de geest van zijn idool. De afwisseling van lange intro met daarna een kleine versnelling en lange uitloop is typerend voor de KISS gitarist die nog steeds ondergewaardeerd wordt in het gehele muzikale spectrum. Maar Romeo weet met deze middelen is andere en creatief te werk te gaan. Naast de metalsound is het oude klassieke geluid van orkesten veelvuldig op het album te horen. Het is ene verbindende factor binnen de songs.
‘Black’, ‘Fear The Unknown’ en ‘Believe’ zijn heerlijke songs die doen denken aan een film variant van Metallica meets Starwars. Met bassist John deServio (Black Label Society) en John Macaluso (Yngwie Malmsteen en TNT) heeft Romeo een stevig basis om zich heen. Hierop kan hij bouwen en zijn de heren ook gewaagd aan het soleren van hun gastheer. Rick Castellano tekent voor de vocalen en dat is een passende keus. Hij heeft de juister ruwheid in de zangstem dat de power geeft.

Kortom, dit album is weer een juweeltje voor de echte gitaarliefhebbers.  

Post Punk

Deel via social media: