Zoek...
Mick Flannery – Alive!

Mick Flannery – Alive!

Label: Rosa production/ Warner bros

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-26 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8,5

Mick Flannery – Alive!

De Ierse singer-songwriter heeft de afgelopen jaren prachtige albums gemaakt. Met White Lies wist hij de hitlijsten te beklimmen en zijn recente titelloos album werd beloond met prijzen. De man is begonnen met een gitaar het podium op te lopen en nu is zijn band uitgebreid tot 7 personen, om live zo goed mogelijk uit de verf te komen.

Het bewijst dit live album ‘Alive’ waar hij een overzicht geeft van de songs van alle albums. Niet alle albums zijn eerst met open armen ontvangen. Toch hoor je de progressie in de albums gedurende de tijd. Alive is dan ook een mooi album waar het beste van de album terug komt. Het brengt een goed beeld dat Mick een goede zanger is die live de spanning van de songs erin weet te houden.

‘Take It On The Chin’, ‘Wasteland’ en het Tom Waits intieme en indrukwekkende ‘Star To Star’. Zijn songs worden veel vergeleken met Waits Cohen en Dylan songs. Wellicht is dat allemaal wat overdreven maar er is zeker een sfeer die schuurt tegen deze bovenstaande grootheden.  Toch is er altijd iets van ondergewaardeerd talent dat aan deze man kleeft. Onterecht wanneer je dit album met songs als ‘Red To Blue’, ‘Boston’, ‘Small Fire’ en het titelnummer van zijn album, ‘I Own You’ hoort. Het Alive album weet het verschil weer te geven van het schrijven en opnemen naar het rijpen van de songs om het live te spelen en na jaren op te nemen.


Prachtig album!

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: