Zoek...
Mick Flannery – I Own You

Mick Flannery – I Own You

Label: Universal Ireland

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-03 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Mick Flannery – I Own You

De Ierse singer- songwriter weet zich te onderscheiden door zijn rauwe en meeslepende whiskey stem. Mick Flannery is niet voor niets een Ier en dan mag de whiskey gaan waar nodig is. Dan komen de verhalen op tafel en met zijn gitaar weet hier elke keer weer een prachtig liedje van te maken.

Het gaat bij Fannery vooral om zijn kijk op de wereld, de misstanden in de wereld en de persoonlijke misstappen die een mens kan maken. Hij windt er geen doekjes om en zegt wat hij kwijt wil. “I Own You”,  het persoonlijke “Cameo” of “Like Chain” zijn rustige songs waarbij je in het tekstboekje duikt en je laat meevoeren in zijn verhalen. Ieder song is als een hoofdstuk of een nieuw verhaal waarbij je het glas weer vult.
Geïnspireerd door Kendrick Lamar weet ook Flannery dat het woord een dodelijk wapen kan zijn en neemt dan ook geen blad voor de mond. De stijl waarin hij dit doet is meer in de lijn van Rag ‘N’ Bone en Jamie Lidell. Zijn warme zanglijnen en de ontspannen composities brengen je de verhalen om over na te denken waar je staat in deze wereld. Live weet Flannery dit subtiel te delen met zijn publiek waardoor het intiem wordt. Mooi een meeslepend album!

Mick Flannery is deze maand te zien:

13 mei Rotown te Rotterdam
14 mei Bitterzoet te Amsterdam
16 mei Merleyn te Nijmegen

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: