Zoek...
Debuut van San Fernandino Valley duo Midnight Sister

Debuut van San Fernandino Valley duo Midnight Sister

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-10-23 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Pop
6,5

Midnight Sister - Saturn Over Sunset

Enkele weken geleden was daar het debuutalbum van Midnight Sister, een samenwerkingsproject tussen Juliana Giraffe en Ari Balaouzian, beide afkomstig uit de San Fernandino Valley, California, USA. De wilde verhalen van beroemdheden die hier wonen en woonden met de daarbij behorende mythologie vormen de inspiratie voor dit album. Juliana is de dochter van een DJ uit Los Angeles en naast muzikant ook filmmaker en Ari is een klassiek geschoolde artiest (werkte o.a. samen met Alex Izenberg) en deze wonderlijke combinatie zorgt voor een album die zich misschien het beste laat omschrijven als Pop-noir met een wat Lo-Fi achtig geluid.

Label : Jagjaguwar


Creatief maar niet alles is even samenhangend
Het album Saturn Over Sunset kent veertien tracks waarbij prima tracks worden afgewisseld met psychedelisch werk dat moeilijk te plaatsen valt en hier en daar horen we ook nog wat korte muzikale probeersels of intermezzo’s zoals ‘Neon’. Bij opener ‘Canary’ wordt je na een kleine halve minuut waarschijnlijk in verwarring gebracht als het als slaapliedje klinkende nummer omslaat in een kakafonie van geluid. Het advies is om niet af te haken want het duo laat verder op het album ook nog echt sterke tracks horen. ‘Leave You’ is al een opmaat en het inmiddels als single uitgebracht ‘Blue Cigar’ heeft een ijzersterke melodie waarbij het orgelgeluid à la Steely Dan lekker beklijft. Het uptempo ‘Daddy Long Legs’ behoort ook tot de sterkere nummers en ook ‘Hitman’ klinkt lekker catchy waarbij het orgelgeluid een aardige creatieve vondst is en het lijkt alsof er tijdens het nummer een geweerschot klinkt. Op een nummer als ‘Clown’ en ‘Their Eyes’ is de melancholie voelbaar door de stem van Juliana en de strijkers maar bij tracks als ‘The Crow’, The View From Gilligan’s Island (met tikkende klok)’ en ‘So Young’ is de samenhang erg lastig terug te horen.

Eindoordeel
Juliana en Ari omschrijven hun gevoel als volgt : "I always feel like I’m a kind of musician that kind of wishes he was a painter or filmmaker,” said Balouzian. “And always want to kind of conjure up some sort of scene in the music I make. So it felt like working on this music and project together we could kind of merge together and create these small scenes of the bigger picture of the ‘film' of the album. And since it costs so much to make a movie, etc. — it felt like we could just conjure these things up in my apartment or wherever on our own shoestring budget that felt like they really took you in a way to another place." Wat rest na het beluisteren van de 14 tracks is het gevoel waar je nu precies naar hebt geluisterd of waar je als het ware met je ogen dicht naar hebt zitten kijken. Eigenzinnig, creatief en een mooi stemgeluid van Juliana Giraffe zijn de sleutelwoorden in dit intrigerende album. Veel luisterplezier.

Midnight Sister live:
Le Guess Who Fesival, 11 nov. Utrecht

Alternative / Pop

Deel via social media: