Zoek...
Mika – My Name Is Michael Holbrook

Mika – My Name Is Michael Holbrook

Label: Republic / Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-07 07:00:00 • min lezen

8

Mika – My Name Is Michael Holbrook

Wanneer Mika zich voorstelt als My Name Is Michael Holbrook verteld hij een deel van zijn leven in het nummer ‘Tiny Love’. Het is het openingsnummer dat als reprise het album weer afsluit. We hebben er ruim 4 jaar op gewacht, maar het is Mika weer gelukt om een aanstekelijk album te brengen.

Van intiem solozang naar volledige koor
Van de Queen koortjes in het openingsnummer en het bombastische geluid, is de popdance van ‘Ice Cream’ en ‘Dear Jealousy’ weer even gelikt als zijn hits. Het swingt en maakt dat de mensen in beweging gaan. De songs hebben mooie koortjes die uitmonden in volledige koren. Wanneer het intieme drama in ‘Paloma’ achter de piano prachtig wordt bezongen is het tijd voor de zoete popliedjes van ‘Rainbow’.
Het is wat het album mooi maakt. Mika weet de intieme songs met gemak af te wisselen met heerlijke gladde popsongs waarbij de zoetheid van je tanden springt. En dan weer dansbaar alsof hij een hele menigte op de been weet te brengen. Het is de kracht van deze man en weet dit ook nu weer dit prachtig op plaat te zetten.

LIVE
Mika is veel in Europa  te zien maar komt laat in  Nederland en wel  

13 febr in TivoliVredenburg te Utrecht.

Deel via social media: