Zoek...
Mike and the Mechanics – Out of the Blue

Mike and the Mechanics – Out of the Blue

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-06 07:00:00 • min lezen

Pop / Symfonische rock
7,5

Mike and the Mechanics – Out of the Blue

Wanneer de gitarist Mike Rutherford van Genesis tegen het feit aanliep dat Phil Collins alleen maar met zijn solo activiteiten bezig hield, kon hij dit ook niet laten. Mike and the Mechanics werd een band met twee zangers, Paul Young en Paul Carrack. Het tweede album leverde een wereld hit op; ‘The Living Years’.

Nu zijn we 9 albums verder en zijn Andrew Roachford en Tim Howar de vaste zangers van deze band. Met deze zangers is Mike wederom in de studio gedoken om de songs die hem groot maakte opnieuw op te nemen. Er zijn door de jaren heen wat kleine wijzigingen in de songs ontstaan en dat is de reden om dit album te maken. Tevens staan er nieuwe songs op, waardoor het toch iets van een nieuw album is.

Samen met Andrew Roachford schrijft Mike het titelstuk, de opener ‘One Way’ en ‘What Would You Do’. De songs passen in de lijn van het album. Het doet wat jaren 90 aan en met de soulstem van Roachford krijgt het geheel een warme klank. ‘Beggar On The Beach Of Gold’ doet al snel denken aan de ‘goede’ periode van Genesis. Natuurlijk mogen de hits ‘Get Up’, ‘Silent Running’, ‘Over My Shoulder’, ‘All I Need is a Miracle’ en het heerlijke ‘Word of Mouth’ niet op deze verzameling ontbreken. Toch blijft het even wennen om Paul Carrack in de songs niet te horen. Hij gaat niet voor niets  door het leven met de bijnaam “beste zanger van UK”.
Toch is het een mooi overzicht van de songs die Mike and the Mechanics door de jaren heen op plaat heeft gezet.

Win dit album door een mail te sturen naar Info@mpodia.nl en vermeld de 2 originele zangers.


De deluxe versie kent een 2de cd met akoestische versies van diverse songs.


Pop / Symfonische rock

Deel via social media: