Zoek...
Mike Patton and Jean Claude Vannier – Corpse Flowers

Mike Patton and Jean Claude Vannier – Corpse Flowers

Label: Ipecac / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-16 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock
8

Mike Patton and Jean Claude Vannier – Corpse Flowers

De zanger Mike Patton kennen de meeste mensen wel van Faith No More. De rockact weet de grenzen te verleggen en kent hierdoor een hele schare fans van metal-, rock- en indie liefhebbers. Jean Claude Vannier is een Franse componist die bekend is van zijn theatrale albums.

De combinatie van Vanniers soundtrack composities met de indie popmuziek is niet vreemd. Zo weet de man al eerder samen te werken  met Jarvis Cocker, Mick Harvey (Nick Cave & the Bad Seeds) en Gruff Rhys.

Het is dan ook niet geheel vreemd dat Vannier de zoektocht naar goede zangers met die uit de box kunnen denken voortzet. Hij komt nu bij Mike Patton terecht en heeft hier een briljantje in gevonden.

Het album bestaat dan ook uit songs a la Burt Bacharach. De zangpartijen van Patton zijn al op de platen van Faith No More met bijzondere spanning ingezongen en dat horen we hier terug.
Het ‘Insocobles’ is alsof Tom Waits is gaan zingen alsof de chansons hem op het lijf staan geschreven. Of het pop georiënteerde ‘On Top Of The World’ dat zijn uitspattingen kent zijn heerlijk energieke songs. Maar de grenzen worden hier gezocht in ‘Hungry Ghosts’ waarde opera klanken door het nummer de ruimte zoekt. Met ‘Yard Bull’ wordt het liedje akoestisch en klein gemaakt. Door de instrumenten krijgt het een volwassen mooi folk randje en is het een juweeltje op de plaat.


Het album is deels ingetogen en kent daarnaast prachtige uitspattingen die we van Patton kennen. Hierdoor is het album een mooie combinatie van werelden die elkaar maar weinig verbinden. Vannier laat weten dat hij dit wel in zijn macht heeft en levert hierbij het bewijs.

Indie / Pop / Rock

Deel via social media: