Zoek...
Miles Hunt & Erica Nockalls

Miles Hunt & Erica Nockalls

We Came Here To Work

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2017-09-26 07:00:00 • 3 minuten min lezen

Singer-songwriter
8

Miles Hunt en Erica Nockalls - We Came To Work

Het Rotterdamse label Gentlemen Recordings is een platform voor muzikanten, en helpt hen bij de promotie van hun muziek. Hun website is volledig in het Engels geschreven, waarmee het aantoont de internationale markt te bedienen.
Een duo dat zij onder de hoede nemen, en de aandacht verdient is Miles Hunt & Erica Nockalls.

Zij zijn leden van de legendarische alter-rockband The Wonder Stuff, dat in 1986 werd opgericht. De band heeft een hele geschiedenis in samenstelling, album releases en tours.

Niet alleen in hun geboorteland Engeland genieten zij veel bekendheid, maar ook in Amerika en Europa.
Na een tournee met de band is het nu tijd voor het duo, dat al sinds 2007 samenwerkt, om een rustige plaat uit te brengen met de titel "We Came Here To Work".

Miles Hunt (1966) is een Britse singer-songwriter en gitarist, zijn partner Erica Nockalls (1983) zingt en speelt viool.
De ervaring van het duo kan je niet onder stoelen of banken steken. De muziek of liever arrangementen vertonen geen amateurisme, en de kwaliteit van de opnames evenmin.
Gaat het er nog om, houd je van deze muziek, dit genre. Ik kan je zeggen dat het pop-gehalte hoog is. Hunt neemt met zijn slaggitaar en ietwat geknepen nasale stem de hoofdrol in. Op zichzelf zou dit voldoende zijn, maar niets onderscheidend van de miljoenen singer-songwriters die wereld "rijk" is.

Het interessante ligt hem echter in wat er omheen gebeurt. De samenzang, koortjes, en percussie zijn een speelse aanvulling. De elektronische effecten laten weten dat je met een professionele band te maken hebt. Maar het kippenvel komt door de bescheiden invulling van Nockalls. Op de juiste momenten romantiseert zij de melodramatische songs.
Zij geeft de zware accenten vleugels, tilt de zwoegende kikker uit de blubber, zet het raam open en doet het licht aan. Zo vullen Hunt en Nockalls elkaar aan, en maken hun muzikale verhalen.

Ik ben blij met dit schijfje, een prachtige plaat van een prachtig duo. Tien volwassen songs die niet vervelen, en lekker in het gehoor liggen. Ik ga ze voorlopig volgen, en hoop ze hier en daar live te zien.

Singer-songwriter

Deel via social media: