Zoek...
Millionaire – Applz ≠  Applz

Millionaire – Applz ≠ Applz

Label: Unday Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-16 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Millionaire – Applz ≠ Applz

Het jubileumalbum van het twintig jarig bestaan van de Belgische indieband Millionaire is weer experimenteel en uitdagend te noemen. Dus zoals de band met Tim Vanhamel het liefst wil. Hoewel de band maar 4 albums kent, is de muziek een inspiratiebron voor vele acts waaronder MUSE.


Het is duidelijk dat we niet moeten vergelijken  want Applz ≠  Applz mag dan dezelfde naam hebben maar kan heel wat anders zijn. Kortom een wereld van evolutie, ontwikkeling en dat is ook wat Vanhamel wil uitstralen. Niets is hetzelfde want dat hadden we hetzelfde gemaakt, dat het uiteindelijk ook niet weer zo is als het oorspronkelijke.
Vanuit deze route gaat men dan ook experimenteel hun gang. Elektropop van ‘Strange Days’, een stevig rock sausje op ‘Whiplash’ en dan weer een vleugje industrial power. ‘Can’t Stop the Noise’ is al een vorm van donkere dance dat we van de band kennen. Met ‘Dig A Ditch’ krijgen we zelfs een popsound dat het grote publiek zeker zal waarderen.

 Het album kent een grote diversiteit wat meerdere draaiuren nodig heeft om het je eigen te maken. Daarna is het heerlijk om hierin mee te gaan.

Indie

Deel via social media: