Zoek...
Milow - Lean Into Me

Milow - Lean Into Me

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-10 07:00:00 • min lezen

8,5

Milow – Lean Into Me

De Belgische singer-songwriter Jonathan VandenBroeck is beter bekend onder de naam Milow. Hij wist met de cover ‘Ayo Technology’ van 50ct tot een prachtig liedje te maken en scoorde een enorme hit hiermee. Zijn stem is ontspannen, warm en intens. Met You And Me scoorde hij in Nederland nog een hit, maar zijn albums zijn prachtig waaronder zijn laatste Howling at the Moon. Nu na ruim drie jaar is er eindelijk een nieuwe; Lean into Me.

Het album begint met een intro waarna ‘Lay Your Worry Down’ een goed thema is om dit album te gaan beluisteren. Anders zullen ze vanzelf gaan verdwijnen. Met Matt Simons weet hij een goede start van dit album te maken. Milow weet met een herkenbaar gitaarspel een rustsound te brengen dat te horen is op ‘She’ en ‘Houdini’. Met producer Jo Francken (o.a. Triggerfinger, Monza) schrijft hij de meeste songs. Het is een goede match om samen songs te schrijven en dat in de studio van Santa Monica California dan heb je al een heerlijk zonnige omgeving.
‘The Greatest Expectations’ past dan ook in het Amerikaans beeld dat men daar heeft beleefd. Met bewondering voor  ‘Michael Jordan’ en het mooie liedje over ‘Houdini’ begrijpen we.


Het album in zijn totaliteit weer een pracht album geworden en hopelijk krijgt hij in Nederland ook het wel verdiende succes zoals in de rest van Europa.

Deel via social media: