Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-17 07:00:00 • 3 min lezen

Minus the Bear - Voids

Minus the Bear – Voids Label: Suicide Squeeze/ Konkurrent Eindoordeel: 8

Minus the Bear is een popact uit Seattle. De stad zit boordevol muzikaal talent. Elders lees je over de oude Soundgarden, Pearl Jam maar nu is er ook genoeg nieuw aanwas. Van de hip hop van Porter Ray tot de heerlijk popsound van Minus the Bear.

Inmiddels bestaat de band al een jaar op 15 en heeft men er al 6 albums op zitten. Al is dit het eerste album met de nieuwe drummer Keifer Matthias. Om het creatief proces effectief en met veel druk te laten slagen is men bij het maken van dit album “Voids” begonnen met een leeg velletje papier. Vandaar uit gaat men het proces in en met een opener Last Kiss weet men de energie om te zetten in een heerlijk poprock nummer.

Het is vooral de omgeving dat de inspiratie geeft. “Call the Cops” en “What about the Boat” komen uit de gesprekken die ontstaan. Met de popsound van een lekkere beat en snerpende gitaarriffs en een herhalende gitaarmelodie wordt het allemaal aanstekelijk. Swingende gitaarpop van “Invisible” “Robotic Heart” en “Tame Beats” wisselen af met het loggere “Silver” en intieme “Erase”. Een lekker afwisselend gitaarpop album dat gerust op de festivals van komende zomer gezien mag worden.

Minus the Bear staat 12 juni in Kavka te Antwerpen 13 juni in Paradiso te Amserdam

Deel via social media: