Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-31 07:00:00 • 4 min lezen

Mirel Wagner - When the Cellar

Mirel Wagner – When The Cellar Children See The Light Of Day Label: Subpop Eindoordeel: 7,5

“You can’t eat the Dirt even if you want” is een tekst dat de donkere kant van Mirel Wagner. Na haar debuut van twee jaar geleden, komt de donker getinte Finse met het vervolg.

Haar stem is een uit duizenden. De donkere teksten passen geheel bij haar stemgeluid dat je door de nummers sleept. “The Dirt” volgt op het enthousiaste opener van “1,2,3,4”, waarmee het aftellen is begonnen. gewapend met gitaar, brengt Mirel de volle akkoorden ter ondersteuning van de songs. Het dromerige “Oak Tree” krijgt al een andere versie wanneer het over een weeskind gaat dat onder de eikenboom wordt achtergelaten. Of de serene rust “In My Fathers House” blijkt de stilte mee te brengen van alle ellende wat er in dat huis zich afspeelt. Nee, Meril Wagner heeft een potentie om de sfeer er goed in te krijgen en een draai te geven aan de verhalen dat je niet snel verwacht. Maar wel op een leuke manier.

Muzikaal is het allemaal niet zo sterk. De weinige variatie van de composities brengt dat het verhaal voorop komt te staan. De singer- songwriter creëert hierdoor de ruimte op het punt waar ze sterk in is. Het verhalen vertellen… Misschien komt het nog sterker over om de verhalen een verhaal te laten en ze voor te dragen.

Deel via social media: