Zoek...
Mob Rules - Beast Reborn

Mob Rules - Beast Reborn

Label: Spv

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-27 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock
7,5

Mob Rules - Beast Reborn

Het Duitse power metal weet alweer hun negende album op de markt te brengen. Maar belangrijker is dat deze band alweer 25 jaar mee gaat. Hoewel de band ter dele vervangen is zijn gitarist van het eerste uur Matthias Mineur en zanger Klaus Dirks nog altijd van de partij.

Het intro is classic te noemen doordat men gebruik maakt van de strijkersorkest (genoemd tot het nummer ‘Beast Reborn’) en vervolgens overgaan naar een powerfull snelle gitaarriff dat Ghost of a Change’ inluid. De galmende stem van Dirks doet het nog altijd heerlijk met alle mee-gillers in de songs. Het doet wel eens wat denken aan de beginjaren van Bruce Dickinson bij Iron Maiden. Behalve het nummer ‘Sinister Light’ dat wat vierkant en rechttoe rechtaan is, is het album een prima melodieuze power metal plaat geworden.

De mooie melodieuze en harmonische zangpartijen krijgt kracht bij het intro van ‘Traveller in Time’ om vervolgens stevig van leer te trekken. Hier hoor je de band op zijn best omdat alles in het nummer zit wat deze band groot maakt. Aanstekelijke refreinen, goede drive in de coupletten en op elkaar afgestemde vocalen. De andere songs zijn er zeker niet minder om. Vooral het afsluitend einde van het album met het piano ballad ‘My Sobriety Mind’ is een juweeltje.

Kortom het een prima album voor de powermetal fans die de afwisseling van metal gitaren en piano met goede zang lief hebben.

Metal / Rock

Deel via social media: