Zoek...
Moby – Everything was Beautiful, And Nothing Hurt

Moby – Everything was Beautiful, And Nothing Hurt

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-10 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
8

Moby – Everything was Beautiful, And Nothing Hurt

Het is inmiddels het 15de album in 18 jaar dat Richard Melville Hall als DJ muziek maakt. Onder de naam Moby weet hij de elektropop en dance op de muzikale kaart van de wereld te brengen. Met het album Play breekt hij internationaal door en staat hij als afsluitende act op de festivals. Een doorbraak voor beide partijen, zodat er ruimte is ontstaan voor meerdere DJs om op de reguliere grote festivals te opereren. Na 18 jaar lijkt het dat Everything was Beautiful het einde is van Moby.

De titel van het album komt uit de novel Slaughterhouse – Five, een boek met verhalen uit de tweede wereldoorlog.
Het album is een herkenbaar Moby album. Heerlijke ontspannen elektropop waar “The Waste of Suns” en “The Last of Goodbyes” met gospel koortjes en een heerlijke drive. “Like A Motherless Child” is een bewerking van een traditioneel nummer. Als single weet hij hiermee weer de passende aandacht op zich te vestigen. Het zijn de ingrediënten waarmee het album Play toentertijd ook werd gepromoot. Het is daarom een beetje op herhaling en de trip hop is wat minder aanwezig dan de promo doet geloven. Moby weet een vorm te vinden om de pop meer in de dance te verenigen.

“Falling Rain and Light”, “The Ceremony of Innocence” of “The Middle is Gone”, het zijn allemaal laidback elektropop songs die heerlijk klinken. Of het nu in een loungebar is, op het strand of straks thuis in het zonnetje. Prima en lekker relaxt album!!

Dance / Pop

Deel via social media: