Zoek...
Nieuw project voor Modern Studies en Tommy Perman

Nieuw project voor Modern Studies en Tommy Perman

Label : Fire Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-08-18 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Electronic
7

Modern Studies & Tommy Perman - Emergent Slow Arcs

Vorig jaar was daar het album Welcome Strangers van Modern Studies dat eigenlijk overal positieve kritieken ontving. Bij dit nieuwste project Emergent Slow Arcs zocht de Schotse band de samenwerking met Tommy Perman.

Elektronische soundscapes
Kern van Emergent Slow Arcs is de interpretatie van dat album van Modern Studies door de bril en ogen van de producer/kunstenaar en alleskunner Tommy Pernan. Resultaat zijn acht nummers die we eigenlijk qua sound en gevoel helemaal niet kunnen matchen met het origineel maar die voor de inspiratie hebben gezorgd voor dit nieuwe album. De nummers zijn volledig instrumentaal en zijn in feit elektronische composities pur sang. Het zijn eigenlijk alle acht een soort van soundscapes die qua structuur niet zo heel veel van elkaar verschillen. Toch is een track als ‘Celestial Dance’ misschien wel hypnotiserend terwijl ‘Ghost Skies’ ineens een strakke beat meekrijgt en zo maar dansbaar wordt. Daarentegen klinkt ‘Spectral Cannon’ erg industrieel en misschien wel experimenteel en de afsluiter ‘Sunup Shutdown’ kan zo in een soundtrack van een Sci-fi film geplaatst worden.

Eindoordeel
Een project dat vooral zal aanspreken als je van rustige, vloeiend klinkende elektronische muziek houdt. Vrijwel alle tracks lenen zich weer op in remixen gebruikt te worden. Veel luisterplezier.

Alternative / Electronic

Deel via social media: