Zoek...
Modern Studies – Welcome Strangers

Modern Studies – Welcome Strangers

Label: Fire records / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-11 07:00:00 • min lezen

Alternative
7,5

Modern Studies – Welcome Strangers

De Schotse band Modern Studies weet op te vallen door de dubbele leadzang. Emily Scott en Robert St. John zingen de songs gezamenlijk, waardoor de harmonische vocalen als een bedje op de muziek komt te liggen.

Met de opener ‘Get Back Down’ wordt je als het ware dan ook bedwelmt met een voltallige harmonisch muzikale wolk. Hierin wordt je het zicht ontnomen en is de focus volledig bij de muziek en het album. De titel van ‘Disco Session’ doet anders denken dan de disco sound, het past eerder in de dromerige laid back sferen waarin we ons nog verkeren.
Met ‘Mud and Flame’ komt er wat meer tempo in in het album al is het van korte duur. Het hart van Modern Studies ligt vooral in de zweverige popsongs. Dat de zang niet altijd even gelijk op gaat is niet erg, anders zou dit tot een machine worden gesmeden.  Dat het nu wat bijelkaar langs loopt is een logisch gevolg en wordt het ook weer meer humaan van.
Het ‘Horns & Trumpet’ is een meesterwerkje op het album. Meeslepend maar vooral mooi in de opbouw van de instrumenten.

Het talent uit Engeland brengt met dit album een prima opvolger van hun debuut. Wanneer men op het volgende album nog meer diversiteit er in brengt, kan dit zomaar tot een grote doorbraak kunnen leiden.

Alternative

Deel via social media: