Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-31 07:00:00 • 12 min lezen

Money - Suicide Songs

Money – Suicide Songs Label: Bella Union/ PIAS Eindoordeel: 7

De heren uit Manchester gaan er volledig voor. Money is de goal en door de indie poprock doet het bands als Kula Shaker, met hun oosterse invloeden, herleven. Jamie Lee, Charlie Cocksedge en Billy Byron gaan uit van de duistere kant van het leven of de ellende van hun woonplaats. Na het debuut “Shadow of Heaven” weet men je nu op te beuren met “Suicide Songs”. De slepende indiesound dat vooral Engelse bands mooi en melodramatisch kunnen overbrengen (denk aan The Smiths, echo and the Bunnyman en in verlengde mate the Cure) is voor deze band geen enkel probleem.

Met een oosterse invloed in het gitaarspel wordt “I Am The Lord” positief met het album gestart. Al snel volgt dit met het meeslepende I’m Not Here” en wanneer de cello’s erbij worden gehaald weet men de sfeer met het ‘You Look Like A Sad Painting On Both Side Of The Sky” al snel tot een bedenkelijk pijl te brengen.

Met het titelnummer en “Hopeless World” doet het de titel van het album helemaal eer aan. Voordat men denkt dat het een slecht album is, dan is dat niet het geval. Het is meeslepend en melodramatisch van aard. Het is zeker niet saai of eentonig. De blazers, cello, percussie en opbouw van songs geeft voldoende variatie aan dit album. Al zal een Amerikaan niet snel zo’n album maken.

Deel via social media: