Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-20 07:00:00 • 12 min lezen

Moon Moon Moon - Help! Help!

Moon Moon Moon – Help! Help! Label: Tiny Records Eindoordeel: 7,5 De donkere sprookjeswereld van Mark Lohmann brengt het tot een muzikaal concept. De 23 jarige muzikant uit Heerhugowaard weet met zijn creatieve invulling van Illustraties en het maken van games een muzikaal album te smeden.

Na optreden op Guess Who en Into the Great Wide Open heeft Moon Moon Moon een schare fans om zich kunnen verenigen. De droom singer songwriterspop zijn vooral heerlijke luisterliedjes. Lekker hangen in de zon op een festivalterrein, op het strand of in de duinen. Hier klinkt “House Sitting”, “The Ocean” of “Disintergration Loop” het best. Zelf noemt hij het de dromerige escapisme dat eigenlijk het gehele album beslaat. Het helpt je uit het hier en nu te halen en te realiseren dat het allemaal ook anders kan verlopen. De reis van “Believing in Nessie”, verdrinking van Help Help, de “Lifetime” dat aan je voorbij gaat tot de “Ocean pt 2” tot rust komt en je “Goodbye Seabed” als “Deathbed” vaarwel zegt. Met de tekeningen en de songs waan je in een andere wereld, dat eindigt zodra het album de laatste tonen heeft weergegeven. Dan realiseer je weer dat je leeft en dat je veel voor de wereld kunt betekenen!

Het past in het plaatje van Eels, de eigenzinnigheid en creatief vermogen om alles in een ander plaatje te durven en kunnen stoppen. Na “I Want! I Want!” is ”Help! Help!” een prima opvolger.

Deel via social media: