Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-04 07:00:00 • 6 min lezen

Morning Parade - Pure Adulterated Joy

Morning Parade – Pure Adulterated Joy Label: V2 Eindoordeel: 8

Morning Parade is een band uit het Engelse Essex. De electro power rock act is energierijk en een belofte voor de toekomst. De band tourde met Smashing Pumpkins en is nu toe aan hun tweede album.

“Aliennation” is de single die het album nu moet trekken. Lekker uptempo maar ook iets van een mainstream song, terwijl het openingsnummer “Shake The Cage” vol energie en overgave wordt gespeeld. “Reality Dream” is dan juist een combinatie hiervan. Een uptempo electro tune dat overgenomen wordt door de gitaren. Met een mainstream zangpartij waardoor het gemakkelijk mee zing. Maar stevige rock is de band ook niet vreemd. “Love Thy Neighbour” en “Autoinjector” doen enigszins denken aan Placebo rock achtige songs.

Wellicht heeft het ook iets te maken met de stem van zanger Steve Sparrow, dat om je aandacht vraagt. Hoe vaker je het album beluisterd, de meer wordt je meegezogen in de variërende songs. Het verhaal van de “Sharing Cigarettes” … and you took my breath away duidt op de dubbelzinnige teksten die het album bevat. Het laatste nummer “Culture Vulture” kent een lekker drive dat je pakt, maar eindigt abrupt waardoor je wakker schud uit je drive, met als gevolg dat je het album weer aanklikt en start vanaf het begin.

Deze veelbelovende band staat 4 oktober in de Melkweg te Amsterdam en 5 oktober in Merleyn te Nijmegen.

Deel via social media: