Zoek...
Morrissey – Low in High School

Morrissey – Low in High School

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-28 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Pop
8

Morrissey – Low in High School

Het is altijd mooi wanneer er iets actueel zich afspeelt en een release is van een artiest met een maatschappelijke boodschap. Nu de Engelse prins Harry zijn belofte doet aan Megan, is er ook het album van de voormalige zanger van the Smiths, Morrissey. Op de cover staat dan ook een jong met een bord waarop staat; Axe the Monarchy.

Morrissey weet altijd de actuele maatschappelijke issues te verwerken in zijn songs.  Met “Who Will Protect Us From The Police” waarbij de vraag en titel voor dit nummer alles omvat en het “Isreal” waar nog steeds veel om te doen is. Ook de liefde weet hij weer prachtig te vertolken met “My Love I’d Do Anything For You” en “Spent the day in Bed”. Nee, het zijn allemaal  protest songs; Spent the day in bed STOP WATCHING THE NEWS of het Teach Your Children to reconize all the propaganda van het openingsnummer zegt dan ook voldoende wat de inhoud van dit album is.
Het mag weer! In de jaren 80 wist men er wel wat mee te doen. De protestsongs van de punk en New Wave schalde door de radio, waaronder songs van The Smiths. Met dit album weet Morrissey wederom een mooi stukje protest hier aan toe te voegen en dan in de huidige tijd! Prima album met goede songs met inhoud,

Alternative / Indie / Pop

Deel via social media: