Zoek...
Moses Sumney – Grae

Moses Sumney – Grae

Label: Jagjaguwar/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-24 07:00:00 • min lezen

Hiphop / Jazz / Singer-songwriter
8,5

Moses Sumney – Grae

De Amerikaanse singer-songwriter Moses Sumney kwam 6 jaar geleden met zijn eerste EP. Inmiddels heeft de man veel als support act gespeeld en een geheel eigen sound gemaakt.
Het nieuwe album is in twee delen uitgebracht. Het eerste deel in februari en nu is er deel 2 dat brengt het gehele verhaal op een boeiend album.

Met de uitleg dat ‘Insula’, isolatie is en het woord Island hieraan gelinkt is, begint het verhaal. Een verhaal over de wereld van nu en hoe we hier naar kijken. Een wereld met corona zoals het clipje van Cut Me laat zien. Afstand, isolatie en of afgesneden zijn van de wereld. (‘Cut Me’). Met experimentele jazz popsongs als ‘Boxes’, ‘Gagarin’ waar de mix van geluiden op je afgevuurd worden. Of het verhaal van ‘Jack en Jill’ dat als een blackbox op je afkomt om daarna met blazers uit je droom worden gezogen en zo weer in een nieuw verhaal beland. Smooth en dan weer hectisch. Het album is zo divers dat het ook weer een geheel is. Het is zeker meeslepend alsof Prince in o.a. ‘Colours’ op dit album terugkeert.

Het album is in zijn totaal een juweeltje wanneer je hier de tijd voor neemt en open staat voor een nieuw geluid.

Hiphop / Jazz / Singer-songwriter

Deel via social media: