Zoek...
Motorpsycho – The All Is One

Motorpsycho – The All Is One

Label: Stickman/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-02 07:00:00 • min lezen

Progrock / Psychedelia / Rock
8,5

Motorpsycho – The All Is One

Ben Saether lijkt door de Covid periode nog productiever dan ooit, en dat was al niet meer bij te houden. De Noorse band Motorpsycho weet aan de lopende band albums uit te brengen en te toeren, en dat zonder op de kwaliteit in te boeten! Het nieuwe album The All Is One is er weer eentje om in te lijsten . Maar enige schijn bedriegt, het dubbel album is in 2019 al opgenomen.

Het is het derde deel na de albums The Tower en The Crucible. Het openings- en titelnummer The All Is One is direct al pakkend. Het 8 minuten durende nummer geeft aan dat het nu al een geheel is. Het gevoelige The Same Old Rock is met de akoestische gitaren (een terug kerende sound) mooi in de opbouw van de compositie. Het geeft aan dat deze band van alle markten thuis is. Met ‘The Magpie’ en ‘Delusion’ herhaalt men de truck van de eerste songs.

Met N.O.X. weten ze een heerlijke epos te maken dat opgedeeld is in 5 delen. Een heerlijk doorlopen progrock song dat de oude Genesis en Kansas fans zeker zullen bekoren. Dat het op de cd is geknipt en op cd1 deel 1,2,3  staat en de rest op de 2de cd is wat onlogisch in het beluisteren van het geheel. Na een hectisch eind van het eerste deel wordt de psychedelische progrocksound met het 15 minuten durende N.O.X. pt  4 Night of Pan en pt 5 Circles Around The Sun 2, als openingsnummer van het tweede cd weer op je afgevuurd, en er is geen ontkomen aan. De drums brengt je al meedeinend naar de slepende zangpartijen vol chaotisch gestructureerde klanken maar het laatste deel van het 21 minuten durende N.O.X. Toch blijft het ook weer gemakkelijk in het gehoor klinken wanneer je de zoete klanken van ‘A Little Light’ en het stevigere ‘Dreams of Fancy’ beluisterd. Ze weten dit mooie album prachtig af te ronden met het intieme ‘The Dowser’ en ‘Like Chrome’.

Motorpsycho weet weer een prachtig album te brengen met als Frankrijk de meest vruchtbare grond voor hun werk.

Progrock / Psychedelia / Rock

Deel via social media: